Ingredienser

  • 100 g makaroni eller annen pasta
  • 1 stk. purre
  • 1 stk. pastinakk
  • 1 stk. grønn squash
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1,5 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 boks hermetiske limabønner (butter beans)
  • 150 g frisk spinat
  • 40 g ristede pinjekjerner
  • 4 ss pesto
  • 2 stilker bladpersille eller andre urter
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

547kcal

Energi

22.3g

Fett

23.5g

Protein

54.4g

Karbohydrater

7.6mg

Jern

Del

Grønn minestronesuppe

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Den italienske suppen minestrone i helgrønn drakt. En fyldig og mettende vegetarisk middag som du kan variere på mange ulike måter ut fra hva du har i kjøleskapet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 100 g makaroni eller annen pasta
  • 1 stk. purre
  • 1 stk. pastinakk
  • 1 stk. grønn squash
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1,5 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 boks hermetiske limabønner (butter beans)
  • 150 g frisk spinat
  • 40 g ristede pinjekjerner
  • 4 ss pesto
  • 2 stilker bladpersille eller andre urter
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

547kcal

Energi

22.3g

Fett

23.5g

Protein

54.4g

Karbohydrater

7.6mg

Jern

Slik gjør du

  1. Kok makaroni eler annen pasta etter anvisning på pakken.
  2. Skyll purre og skjær den i ca. 1 cm brede skiver. Kutt pastinakk og squash i terninger og stilkselleri i tynne skiver. Finhakk hvitløk.
  3. Varm olivenolje i en romslig kjele og fres grønnsakene i 2-3 minutter, til de begynner å bli blanke.
  4. Hell i grønnsaksbuljong og kok opp.
  5. Skyll bønnene og ha dem i kjelen.
  6. La suppen småkoke til grønnsakene er ferdige. Tilsett kokt pasta og vend inn spinaten rett før servering, slik at den akkurat faller sammen. Smak til med litt salt og pepper.
  7. Fyll suppen i dype skåler, dryss over ristede pinjekjerner og topp med pesto og hakket persille.

Ferskt brød er godt til.

 

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!