Grønn minestronesuppe

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Den italienske suppen minestrone i helgrønn drakt. En fyldig og mettende vegetarisk middag som du kan variere på mange ulike måter ut fra hva du har i kjøleskapet. Velg veganske alternativ til ost om du vil lage pestoen fra bunnen. 

Ingredienser

  • 100 g makaroni eller annen pasta
  • 1 stk purre
  • 1 stk pastinakk
  • 1 stk grønn squash
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1,5 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 boks hermetiske limabønner (butter beans)
  • 150 g frisk spinat
  • 40 g ristede pinjekjerner
  • 4 ss pesto
  • 2 stilker bladpersille eller andre urter

Slik gjør du

  1. Kok makaroni eler annen pasta etter anvisning på pakken.
  2. Skyll purre og skjær den i ca. 1 cm brede skiver. Kutt pastinakk og squash i terninger og stilkselleri i tynne skiver.
  3. Varm olivenolje i en romslig kjele og fres grønnsakene i 2-3 minutter, til de begynner å bli blanke.
  4. Hell grønnsaksbuljongen i kjelen og kok opp.
  5. Skyll bønnene og ha dem i kjelen.
  6. La suppen småkoke til grønnsakene er ferdige. Tilsett kokt pasta og vend inn spinaten rett før servering, slik at den akkurat faller sammen. Smak til med litt salt og pepper.
  7. Server suppen i dype skåler, dryss over ristede pinjekjerner og topp med pesto og hakket persille.

Ferskt brød er godt til.

 

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.