Ostepiroger
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Små fylte piroger med ost og skinke egner seg godt som fingermat eller en enkel middag servert med grønn salat.
Ingredienser
porsjoner
Deig:
-
3 dl melk -
0,5 pk gjær -
3 ss naturell nøytral olje -
0,5 ts sukker -
8 dl hvetemel -
0,5 ts salt
Fyll:
-
200 g kokt skinke i biter -
200 g revet hvitost -
200 g revet parmesan -
1 ss frisk oregano -
1 ss tomatsaus (valgfritt) -
1 stk. egg til pensling
Slik gjør du
- Varm opp melk til den er fingervarm, ca. 37 °C. Smuldre gjær i melken.
- Ha olje, salt, sukker, og det meste av hvetemelet (hold igjen litt mel til utbakingen) i en bakebolle. Tilsett den lunkne melkeblandingen. Elt deigen til den er jevn og smidig. Dekk til bakebollen, og la deigen heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
- Lag fyllet mens deigen hever. Bland sammen skinkebiter, revet ost, oregano og tomatsaus etter ønske.
- Ha deigen ut på et melet bakebord. Del deigen i 20 like deler. Kjevle eller trykk ut til tynne, runde lefser. Fordel fyllet på den ene siden, og brett den andre halvparten av deigen over.
- Trykk pirogene sammen med en gaffel. Pensle pirogene med sammenpisket egg. Stek pirogene midt i ovnen ved 220 °C i 12 - 15 minutter. Server nystekt.
Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn
Vi anbefaler også oppskriften på argentinske empanadas.