Ostepiroger

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Små fylte piroger med ost og skinke egner seg godt som fingermat eller en enkel middag servert med grønn salat.

Ingredienser

porsjoner

Deig:

  • 3 dl melk
  • 0,5 pk gjær
  • 3 ss naturell nøytral olje
  • 0,5 ts sukker
  • 8 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt

Fyll:

  • 200 g kokt skinke i biter
  • 200 g revet hvitost
  • 200 g revet parmesan
  • 1 ss frisk oregano
  • 1 ss tomatsaus (valgfritt)
  • 1 stk. egg til pensling

Slik gjør du

  1. Varm opp melk til den er fingervarm, ca. 37 °C. Smuldre gjær i melken.
  2. Ha olje, salt, sukker, og det meste av hvetemelet (hold igjen litt mel til utbakingen) i en bakebolle. Tilsett den lunkne melkeblandingen. Elt deigen til den er jevn og smidig. Dekk til bakebollen, og la deigen heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  3. Lag fyllet mens deigen hever. Bland sammen skinkebiter, revet ost, oregano og tomatsaus etter ønske.
  4. Ha deigen ut på et melet bakebord. Del deigen i 20 like deler. Kjevle eller trykk ut til tynne, runde lefser. Fordel fyllet på den ene siden, og brett den andre halvparten av deigen over.
  5. Trykk pirogene sammen med en gaffel. Pensle pirogene med sammenpisket egg. Stek pirogene midt i ovnen ved 220 °C i 12 - 15 minutter. Server nystekt.

 

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn

 

Vi anbefaler også oppskriften på argentinske empanadas.