Minibagetter med lammerull

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lammerull er et kjøttpålegg med mye smak, og kan godt kombineres med både salt og søtt tilbehør. Her har vi fylt en grov baguette med grov sennep, tynne skiver lammerull, mild og kremete guacamole og søte svisker - en spennende kombinasjon med forsmak av jul.  

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. grov baguette
  • 2 stk. avokado
  • 0,5 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • saften av 0,5 stk. lime
  • 4 ts grov sennep
  • 1 stk. crispisalat
  • 8 skiver lammerull
  • 8 stk. svisker

Slik gjør du

  1. Lag guacamolen: Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Ta ut innmaten med en skje og mos den med en gaffel. Press over limesaft.
  2. Fin hakk chili og hvitløk og bland det inn i avokadomosen. Smak til med salt og pepper og litt mer lime om nødvendig.  
  3. Del baguettene i to og fordel guacamolen på baguettebunnene. 
  4. Legg på salatblader, lammerull og svisker. 
  5. Smør sennep på innsidene av baguetttoppene og legg dem på. Server med én gang.

Utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn