Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fortune cookie - kinesiske lykkekaker - alternativ 3

Fortune cookie - kinesiske lykkekaker

Ingredienser

porsjoner

Gir 50-60 kaker

  • 3 stk. eggehvite
  • 150 g sukker
  • 100 g smør
  • 0,25 ts vaniljeekstrakt
  • 0,25 ts mandelessens
  • 3 ss vann
  • ca. 130 g hvetemel
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Føler du deg heldig? Eller vil få andre til å føle seg heldig? Bak disse søte, små lykkekakene - inni kakene kan du skrive små lapper, og gi dine nære og kjære noen søte ord, eller kanskje en liten overraskelse?

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gir 50-60 kaker

  • 3 stk. eggehvite
  • 150 g sukker
  • 100 g smør
  • 0,25 ts vaniljeekstrakt
  • 0,25 ts mandelessens
  • 3 ss vann
  • ca. 130 g hvetemel

Slik gjør du

  1. Skriv små søte beskjeder, ordtak eller andre vise ord på lapper.
  2. Bruk en hånsmikser eller kjøkkenmaskin og visp sammen eggehvite og sukker til sukkeret har løst seg opp og du har fått en litt luftigere masse (ikke pisk for lenge - det skal ikke bli marengs). 
  3. Smelt smør og hell det i røren, samtidig som du rører. 
  4. Ha i vaniljeekstrakt, mandelessens og vann. 
  5. Sikt inn melet og rør til du har en jevn, litt tykk røre. 
  6. Finn frem en papptallerken elller lignende og tegn på en passende stor sirkel - alt etter størrelsen du ønsker på kakene (helst 8 - 10 cm i diameter). 
  7. Bruk en tapetkniv eller lignende og skjær ut sirkelen. Klipp rundt på papptallerkenen slik at du sitter igjen med "hullet" og litt på kanten for å holde i - dette er nå din mal. 
  8. Finn frem en bakematte, og en palett. Bruk formen til å smøre røren i jevne sirkler på bakematten. Du bør ikke lage mer enn 3-4 om gangen. 
  9. Stek kakene i 5-8 minutter på 180 °C. Her må du følge litt med, for det går raskt fra nesten stekt til svidd. 
  10. Ta ut stekebrettet, bruk en palett og snu en kake raskt, legg i lappen, brett sirkelen over fra den ene siden til den andre slik at du har en halv sirkel, og press halvsirkelen forsiktig over kanten på en kopp til den setter seg. Legg kaken deretter i et muffins brett, hvis du har, da holder den fasongen bedre. Gjenta med de andre kakene. 
  11. Bruk paletten og malen, og gjenta prosessen til du har brukt opp røren. 

Lag gjerne noen kaker med kakestrø - dryss litt kakestrø over røren på bakematten før du setter den i ovnen. 

Du kan også dyppe lykkekakene i sjokoladeglasur etter steking om du vil pynte dem litt ekstra. Smelt 100 g sjokolade sammen med 1/2 dl fløte på lav varme eller over vannbad. Dypp kjeksene nedi sjokoladen, eller sprøyt glasuren over kjeksene med en sprøytepose. Dryss eventuelt på kakestrø.  

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB15 26.04.2024 14:28:03