Potetgrateng

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En enkel og nydelig potetrett med tydelig smak av laurbær. Deilig tilbehør til både kjøtt og fisk, og et lite blikkfang på buffetbordet. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg potet
  • 5 stk. laurbærblad
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver (ca 3-4 mm). Ha dem i en romslig bolle. Smuldre laurbærblader med fingrene, eller knus dem i en morter. Dryss laurbærblad, salt og pepper over potetene. Bruk hendene og bland alt godt, slik at alle potetskivene blir dekket av olje.
  2. Legg potetskivene i en ildfast form, gjerne i et fint mønster. Avslutt med litt ekstra olje og rikelig med kvernet svart pepper.
  3. Stek potetgratengen midt i ovnen på 200 °C i ca 1 time. Bruk en spiss kniv og sjekk at potetskivene er helt møre.

 

Får du tak i friske laurbær kan du tørke dem i stekeovnen i ca 10 minutter og smuldre dem fint med fingrene.