Potetgrateng
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En enkel og nydelig potetrett med tydelig smak av laurbær. Deilig tilbehør til både kjøtt og fisk, og et lite blikkfang på buffetbordet.
Ingredienser
porsjoner
-
1,5 kg potet -
5 stk. laurbærblad -
1 ts salt -
1 ts pepper -
1 dl olivenolje
Slik gjør du
- Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver (ca 3-4 mm). Ha dem i en romslig bolle. Smuldre laurbærblader med fingrene, eller knus dem i en morter. Dryss laurbærblad, salt og pepper over potetene. Bruk hendene og bland alt godt, slik at alle potetskivene blir dekket av olje.
- Legg potetskivene i en ildfast form, gjerne i et fint mønster. Avslutt med litt ekstra olje og rikelig med kvernet svart pepper.
- Stek potetgratengen midt i ovnen på 200 °C i ca 1 time. Bruk en spiss kniv og sjekk at potetskivene er helt møre.
Får du tak i friske laurbær kan du tørke dem i stekeovnen i ca 10 minutter og smuldre dem fint med fingrene.