Kake med skogsbærkrem

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
40–60 min

Kanskje har du smakt rullekake før? Her tar vi rullekaken til nye høyder, og lager en stor kake som skjuler fine, loddrette lag med deilig skogsbærkrem. 

Ingredienser

 • 8 stk. egg
 • 240 g sukker
 • 240 g hvetemel
 • 0,5 ts bakepulver

Skogsbærkrem:

 • 300 g romtemperert smør
 • 350 g melis
 • 400 g frosne skogsbær (bjørnebær, blåbær eller bringebær, event. en blanding av disse)
 • ca. 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

 1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
 2. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. 
 3. Sikt mel og bakepulver sammen, og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Bre røren utover to bakepapirkledde langpanner. Stek kakene midt i stekeovnen i 8-10 minutter.
Ha et par små smørklatter under bakepapiret i langpannen slik at det blir lettere å bre røren utover papiret.
 1. Legg et par ark bakepapir på benken og sikt litt melis på papirene. Hvelv rullekakene over på papiret og la langpannene ligge over kakene til de er avkjølte. 
 2. Lag smørkrem. Pisk smør og melis til en luftig og lys krem. 
 3. Tin skogsbær i en microbølgeovn eller i en kjele på platen. Når bærene er så vidt tint, kjør dem raskt sammen med en stavmikser. 
Fargen og smaken på kaken avhenger litt av hvilke bær du bruker. Du kan enten bruke en skogsbærblanding, eller bare bjørnebær/ blåbær /bringebær.
 1. Hell de moste bærene i smørblandingen litt etter litt, mens vispen fortsatt går. La det blande seg godt. Kremen vil etterhvert bli jevn og fin. Smak til med sitronsaft, og eventuelt revet skall av sitron. 
 2. Smør et tynt og jevnt lag krem på hver av bunnene, resten av kremen skal oppå kaken.  
 3. Skjær til kantene på bunnene. Del hver av bunnene i ca. 10 cm brede strimler, slik at du får 3 lange strimler av hver bunn. 
 4. Start med å rulle den ene kakestrimmelen fra den korte siden. Når du har rullet sammen hele, legger du neste strimmel i forlengelse av den du allerede har rullet og fortsetter. Gjenta på alle strimlene. 
 5. Sett rullen på høykant, og kaken er nå klar til å dekkes med resten av kremen. Smør i et jevnt, tynt lag rundt hele kaken, også oppå. 
 6. Pynt med friske bær, eller annen fin pynt du ønsker. 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.