Dampede teppeskjell med tomat

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

De vakre teppeskjellene graver seg dypt ned i sandbunnen, og man må jobbe litt om man vil sanke dem selv. Men kommer du over dem i fiskedisken, så ta dem med hjem og damp dem raskt – de er et velsmakende bekjentskap!

Ingredienser

porsjoner
  • 16 stk. teppeskjell
  • 1 dl hvitvin
  • 1 stk. tomat
  • 0,5 stk. rødløk
  • 0,5 stk. rød chili
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss rødvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 pk alfalfaspirer eller babybladsalat
  • 0,5 stk. sitron

Slik gjør du

Sanker du teppeskjell eller andre muslinger selv, så la dem ligge i rent sjøvann over natten slik at de blir renset for sand. Fjern skadde skjell og skjell som flyter. Husk å sjekke blåskjelltelefonen, og alltid sanke på rene områder med god gjennomstrømming av vann.