Dampede teppeskjell med tomat

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

De vakre teppeskjellene graver seg dypt ned i sandbunnen, og man må jobbe litt om man vil sanke dem selv. Men kommer du over dem i fiskedisken, så ta dem med hjem og damp dem raskt – de er et velsmakende bekjentskap!

Ingredienser

porsjoner
  • 16 stk. teppeskjell
  • 1 dl hvitvin
  • 1 stk. tomat
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss rødvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 pk alfalfaspirer
  • 0,5 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Damp skjell i hvitvin i en vid kjele til de akkurat åpner seg.
  2. Finhakk tomat, rødløk, hvitløk og chili og ha i en skål. Smak til med rødvinseddik, olivenolje, salt og pepper.
  3. Legg skjellene på alfalfaspirer og topp med tomatblandingen. Pynt med litt sitron og drypp over noen dråper god olivenolje rett før servering.
Sanker du teppeskjell eller ander muslinger selv, så la dem ligge i rent sjøvann over natten slik at de blir renset for sand. Husk å sjekke blåskjelltelefonen, og alltid sanke på rene områder med god gjennomstrømming av vann.