Dampede teppeskjell med tomat
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
De vakre teppeskjellene graver seg dypt ned i sandbunnen, og man må jobbe litt om man vil sanke dem selv. Men kommer du over dem i fiskedisken, så ta dem med hjem og damp dem raskt – de er et velsmakende bekjentskap!
Ingredienser
porsjoner
-
16 stk. teppeskjell -
1 dl hvitvin -
1 stk. tomat -
0,5 stk. rødløk -
0,5 stk. rød chili -
1 båt finhakket hvitløk -
2 ss rødvinseddik -
2 ss olivenolje -
0,5 pk alfalfaspirer eller babybladsalat -
0,5 stk. sitron
Slik gjør du
Sanker du teppeskjell eller andre muslinger selv, så la dem ligge i rent sjøvann over natten slik at de blir renset for sand. Fjern skadde skjell og skjell som flyter. Husk å sjekke blåskjelltelefonen, og alltid sanke på rene områder med god gjennomstrømming av vann.