Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rune Morten Johansen, Furuseth Slakteri

Det norske landbruket skaper arbeidsplasser

Det norske landbruket gir oss mye mer enn mat. Visste du at det norske landbruket sikrer at flere enn 100 000 mennesker har en arbeidsplass å gå til? 

Det norske jordbruket sikrer over 100 000 norske arbeidsplasser rundt om i hele landet. Fra poteten, gulroten, skinkesteiken og de andre matvarene som produseres havner på middagstallerkenen din, har ca. 46 000 personer i landbrukets primærledd og 49 000 ansatte i matindustrien vært involvert. Om vi legger til transport- og leverandørindustrien, sikrer norsk matproduksjon at 128 000 personer har en jobb å gå til. 

Visste du at i dag er 74 % av sysselsettingen i jordbruket knyttet til kjøtt- og melkeproduksjon?

Næringsmiddelindustrien er faktisk vår største fastlandslandsindustri, i tillegg til at det er den eneste komplette verdikjeden vi har her i landet. Matproduksjon fra jord til bord sikrer arbeidsplasser ute i distriktene og bidrar til at vi har levende bygder, slik at man kan bo og jobbe andre steder enn i byene. 

Spiser du norsk, bidrar du til norsk verdiskaping, norske arbeidsplasser og bosetting over hele landet.

Gård på Dovre

Les mer: Seks grunner til å spise norsk

Sist oppdatert: torsdag 7. januar 2021

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB14 27.04.2024 02:03:30