Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Thai-wok med kylling

Thai-wok med kylling

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kyllingfilet i strimler
  • 1 stk. løk i båter
  • 1 stk. rød paprika eller annen paprika, i strimler
  • 2 båter hvitløk i tynne skiver
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 2 ts sukker
  • 3 ss fiskesaus (asiatisk) evt. litt salt
  • 1 ts soyasaus
  • 0,5 ts pepper
  • 2 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 dl kokosmelk

strimlet vårløk til pynt ( kan sløyfes)

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 380 kcal
Fett 14 g
Protein 44 g
Karbohydrater 16 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

I Thailand brukes fiskesaus på samme måte som vi bruker salt. Får du ikke tak i thailandsk fiskesaus, så går det bra å smake seg til med salt i stedet. Prøv vår thai-wok med kylling.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kyllingfilet i strimler
  • 1 stk. løk i båter
  • 1 stk. rød paprika eller annen paprika, i strimler
  • 2 båter hvitløk i tynne skiver
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 2 ts sukker
  • 3 ss fiskesaus (asiatisk) evt. litt salt
  • 1 ts soyasaus
  • 0,5 ts pepper
  • 2 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 dl kokosmelk

strimlet vårløk til pynt ( kan sløyfes)

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 380 kcal
Fett 14 g
Protein 44 g
Karbohydrater 16 g

Slik gjør du

1. Stek kyllingstrimlene i smør i en panne til det er jevnt hvitt over det hele.

2. Ha i oppdelt løk, paprika, hvitløk og ingefær og stek litt videre.

3. Tilsett sukker, fiskesaus (salt), soyasaus og pepper. Spe med hønsebuljong, vann og kokosmelk. Smak til retten.

Server med jasminris. Pynt gjerne med strimlet vårløk.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB12 15.12.2024 21:07:32