Grove scones med bacon
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Herlige grove scones smaksatt med bacon, parmesan og timian. Disse kan du ha med deg i matpakken, enten det er på skole eller jobb. De smaker også nydelig som niste på en tur.
Ingredienser
porsjoner
-
100 g bacon -
0,5 ss smør
Scones:
-
3,5 dl fin sammalt hvete , eller grov -
4,5 dl hvetemel -
0,5 ts salt -
1 ts bakepulver -
2 ss sukker (valgfritt) -
3 dl lettmelk -
4 ss rapsolje -
saften av
0,5 stk. sitron (valgfritt)
-
100 g revet parmesan -
6 stilker finhakket frisk timian (eller andre urter)
Slik gjør du
- Fres baconskiver i en varm stekepanne med smør til det er sprøtt. Legg det over på en tallerken med kjøkkenpapir slik at fettet renner av. Grovhakk baconet.
- Bland det tørre sammen i en bakebolle.
- Ha i melk, olje og sitronsaft i bollen, og rør sammen deigen.
- Vend inn parmesan og timian. Hvis deigen føles klissete, kan du tilsette litt mer mel.
- Ha deigen over på et melet bakebord. Kjevle deg ut og stikk ut små scones med en kopp eller form. Fortsett til du har brukt opp all deigen.
- Stek sconesene midt i ovnen ved 200 °C i 12–15 minutter. Avkjøl på rist.
Nyt med litt smør eller en god ost.
Digger du scones? Da bør du se på oppskriften på grove scones. Det er sammenbakte scones laget med havregryn, og er lettvinte til frokost!