Bløtkokt egg med ristet brød

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du prøvd å dyppe sprøstekte brødstaver i et bløtkokt egg før? Det er kjempegodt og ikke minst et morsomt innslag til frokosten. Husk at når du skal koke egg er det aller best å bruke romtempererte egg, altså egg som har ligget ute på kjøkkenbenken en stund.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 4 skiver grovt brød
  • 2 ss margarin

Slik gjør du

1. Bruk eggestikker eller en knappenål og stikk et lite hull i den butte enden av eggene.

2. Kok opp vann i en gryte og legg i eggene. Senk gjerne ett og ett egg forsiktig ned med en spiseskje.

3. Skru temperaturen litt ned når vannet har begynt å koke igjen, så det ikke koker over. Beregne 3-6 minutter for bløtkokte egg.

Er eggene kalde, kan du legge eggene i kaldt vann og beregne koketiden fra når vannet koker.

4. Skjær brødskivene i staver og stek dem i varm stekepanne med margarin. Ha stavene over på kjøkkenpapir når de fått en gyllen farge på alle sider.

Dra gjerne en hvitløksbåt over brødstavene straks etter at de er stekt. Det gir en veldig god smak.