Ostetallerken
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Her er en ostetallerken med noe for en hver smak. Ostetallerken serveres både som forrett, dessert eller rett og slett som en liten smårett.
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
100 g brie -
ca.
100 g ridderost -
ca.
100 g blåmuggost -
2 stk. frisk fiken -
4 skiver pumpernikkelbrød nøttebrød eller olivenbrød
Aprikos og nøtter i karamell:
-
1 dl sukker -
0,5 dl vann -
8 stk. tørket aprikos delt i to -
100 g evt. hasselnøtter
Slik gjør du
- Smelt sukkeret ved middels sterk varme i en tykkbunnet kjele, til det er gyldent.
- Trekk kjelen litt vekk fra platen, tilsett vann. La det koke videre ca. 1 minutt, tilsett aprikos og nøtter. Bland sammen og trekk kjelen vekk fra platen. Avkjøl.
- Del osten opp i passe porsjonsstykker, legg på tallerkener
- Server sammen med aprikos og nøtter i karamellsaus, litt fiken og søtt brød.
Ost passer godt sammen med for eksempel nøtter, søt frukt, brød eller kjeks. Husk å ta ut osten fra kjøleskapet ca. 30 minutter før servering slik at smak og konsistens kommer best mulig frem.