Ostetallerken

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her er en ostetallerken med noe for en hver smak. Ostetallerken serveres både som forrett, dessert eller rett og slett som en liten smårett.

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 100 g brie
  • ca. 100 g ridderost
  • ca. 100 g blåmuggost
  • 2 stk. frisk fiken
  • 4 skiver pumpernikkelbrød nøttebrød eller olivenbrød

Aprikos og nøtter i karamell:

  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl vann
  • 8 stk. tørket aprikos delt i to
  • 100 g evt. hasselnøtter

Slik gjør du

  1. Smelt sukkeret ved middels sterk varme i en tykkbunnet kjele, til det er gyldent.
  2. Trekk kjelen litt vekk fra platen, tilsett vann. La det koke videre ca. 1 minutt, tilsett aprikos og nøtter. Bland sammen og trekk kjelen vekk fra platen. Avkjøl.
  3. Del osten opp i passe porsjonsstykker, legg på tallerkener
  4. Server sammen med aprikos og nøtter i karamellsaus, litt fiken og søtt brød. 
Ost passer godt sammen med for eksempel nøtter, søt frukt, brød eller kjeks. Husk å ta ut osten fra kjøleskapet ca. 30 minutter før servering slik at smak og konsistens kommer best mulig frem.