Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lettsaltet kalkunfilet med beteterrine

Lettsaltet kalkunfilet med gulrot- og beteterrin

Ingredienser

porsjoner

Saltlake:

  • 1 dl salt
  • 1 ss sukker
  • 7,5 dl vann
  • 2 båter hvitløk , i skiver
  • 0,5 stk. rødløk , i båter
  • 0,5 ts korianderfrø
  • 0,5 ts hel pepper
  • 4 kvister frisk timian
  • 2 stk. laurbærblad

Gulrot- og beteterrin:

  • 1 stk. gulrot
  • 2 stk. rødbete , kokt
  • 1 stk. hvit geitost
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Kremet dressing:

  • 1 pk babyspinat (ca. 50 g)
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 beger gresk yoghurt
  • 2 ts valnøttolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 679 kcal
Fett 36 g
Protein 75 g
Karbohydrater 11 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kalkun passer til alt, og kan kombineres med mange spennende smaker. Hvorfor ikke prøve denne varianten med gulrot- og beteterrin. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Saltlake:

  • 1 dl salt
  • 1 ss sukker
  • 7,5 dl vann
  • 2 båter hvitløk , i skiver
  • 0,5 stk. rødløk , i båter
  • 0,5 ts korianderfrø
  • 0,5 ts hel pepper
  • 4 kvister frisk timian
  • 2 stk. laurbærblad

Gulrot- og beteterrin:

  • 1 stk. gulrot
  • 2 stk. rødbete , kokt
  • 1 stk. hvit geitost
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Kremet dressing:

  • 1 pk babyspinat (ca. 50 g)
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 beger gresk yoghurt
  • 2 ts valnøttolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 679 kcal
Fett 36 g
Protein 75 g
Karbohydrater 11 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server løvtynne skiver av lettsaltet kalkunfilet sammen med den fargerike gulrot- og beteterrinen og dressingen.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB11 14.12.2024 03:23:26