skip navigation
matprat logo
Flambert kalvefilet trinn 1

Flambering

Å flambere betyr å helle over konjakk eller annet brennevin og antenne slik at alkoholen fordamper, mens aromaen blir igjen i retten. 

  

Ofte blir flambering gjort ved gjestens bord som en gest for gjesten.

Når du flamberer tenner du på konjakk eller annet brennevin som du har helt over kjøttet i stekepanna. Tenn umiddelbart på slik at alkoholen fordamper, mens aromastoffene fra brennevinet blir igjen sammen med de andre smakene i panna.
 
Det bør være 40 % sprit for at det skal ta fyr. Ikke bruk for mye, 1/2 dl holder i massevis. Dette gjøres gjerne ved bordet rett før servering.
 
Imponerende? Ja, hvis du er forsiktig og ikke tenner på hår, duk og servietter...
 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.5.1.32, server:MP-PRD-WEB06 18.08.2017 16:21:57