skip navigation
matprat logo
Flambert kalvefilet trinn 1

Flambering

Å flambere betyr å helle over konjakk eller annet brennevin og antenne slik at alkoholen fordamper, mens aromaen blir igjen i retten. 

  

Ofte blir flambering gjort ved gjestens bord som en gest for gjesten. Man kan flambere for eksempel biff til hovedrett eller pannekaker til dessert, Crêpes Suzette.

Når du flamberer tenner du på konjakk eller annet brennevin som du har helt over kjøttet i stekepanna. Tenn umiddelbart på, slik at alkoholen fordamper og aromastoffene fra brennevinet blir igjen sammen med de andre smakene i panna.
 
Det bør være 40 % sprit for at det skal ta fyr. Ikke bruk for mye, 1/2 dl holder i massevis. Dette gjøres gjerne ved bordet rett før servering.
 
Imponerende? Ja, hvis du er forsiktig og ikke tenner på hår, duk og servietter...
 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.1.128, server:MP-PRD-WEB10 23.06.2018 00:27:26