Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
HELGRILLET ENTRECÔTE MED TILBEHØR

3 retters på grillen

Inviter gode venner til en deilig middag – uten å ta deg vann over hodet! By på en treretters meny som i sin helhet er tilberedt over flammene – en elegant start med kamskjell, entrecôte med spennende tilbehør og en hel camembert med norske jordbær som søt avslutning.  

Høysommer er ferietid for mange, med late dager i solen og lange, varme kvelder sammen med gode venner. Og god mat på grillen, så klart! Vi har plukket ut noen deilige retter som gjør seg godt i festlig lag. 

Kamskjellspyd med spekeskinke

Forrett: Kamskjellspyd med spekeskinke

Et bedre utgangspunkt for en enkel og elegant forrett finnes knapt. Velg store kamskjell i frysedisken og tin dem i kaldt vann. Spydene kan forberedes i god tid, og oppbevares på tørkepapir i kjøleskapet. De trenger ikke mange minuttene på grillen, så når entrecôten er ferdig grillet og klar for hviling, er det kamskjellenes tur. Spekeskinken gir god smak, så vær obs på å salte veldig forsiktig, og husk – det er bedre å grille dem for kort enn for lenge! En litt rå kjerne er helt innafor.

HELGRILLET ENTRECÔTE MED TILBEHØR

Hovedrett: Helgrillet entrecôte med tilbehør

Det er alltid stas å grille et helt stykke kjøtt! En godt marmorert entrecôte er flott å grille og enkelt å lykkes med. La kjøttet ligge tildekket på benken minst et par timer så det blir romtemperert, og gni det gjerne inn med krydder i god tid før du legger det på grillen. Brun det godt på alle sider over direkte varme, og flytt deretter kjøttet over på indirekte varme. Beregn ca. 2 timer, og la gjerne kjøttet hvile lenge – da får både smak og saftighet sette seg skikkelig.  Og tilbehøret? Grillet hjertesalat trenger bare et par-tre minutter på grillen. Ferske maiskolber gjør seg selv på kanten av grillen, og en fargerik grillet paprikasalat kan også lages mens kjøttet koser seg på grillen.

GRILLET CAMEMBERT MED JORDBÆR alternativ 3

Dessert: Grillet camembert med jordbær

Stort enklere kan det ikke bli – legg en hel ost på ettervarmen på grillen og la den bli fløyelsmyk, varm og flytende! Med grillede jordbær på toppen har du en enkel og uimotståelig dessert. Har du ikke jordbær, kan du selvsagt toppe osten med andre bær, honning og nøtter eller med frukt som nektariner, plommer eller epler. Du kan også pakke osten i litt folie, så risikerer du ikke at skorpen sprekker slik at all den gode innmaten renner ut.

Go' grillings!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB12 19.06.2024 09:09:57