Ingredienser

  • 600 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking

  • 4 ss grov sennep
  • 8 blader sikorisalat (endivie)
  • 8 blader rød lollo salat
  • 8 skiver brie
  • 1 stk. rødløk i strimler
  • 40 g alfalfaspirer
  • 12 stk. rød cherrytomat i skiver
  • 12 stk. cornichonagurker
  • 4 ss majones
  • 4 stk. hamburgerbrød
Del

Fransk burger

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Mange er veldig fascinerte av det franske kjøkken og det med god grunn. Hamburgeren er ikke av fransk opprinnelse, men det trenger ikke å sette en stopper for at man lar seg inspirere til å sette en fransk spiss på smaken.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 600 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking

  • 4 ss grov sennep
  • 8 blader sikorisalat (endivie)
  • 8 blader rød lollo salat
  • 8 skiver brie
  • 1 stk. rødløk i strimler
  • 40 g alfalfaspirer
  • 12 stk. rød cherrytomat i skiver
  • 12 stk. cornichonagurker
  • 4 ss majones
  • 4 stk. hamburgerbrød

Slik gjør du

  1. Rør inn salt, pepper og vann i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.
  2. Del deigen i 4. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
  3. Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side.
  4. Varm opp hamburgerbrød som anvist på pakken og fyll med sennep, salat, brie, burger, cornichonagurker, rødløk, tomater, majones og spirer.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant