skip navigation
matprat logo

Skinkestek med røft tilbehør

Skinkesteken, en klassiker, som i tillegg er en fantastisk hovedråvare til så mye spennende tilbehør. Prøv våre tips, og få en ny smaksopplevelse!

Skinkestek med røft tilbehør

Turmat
Middels
Over 60 min

Skinkestek gir en følelse av de tradisjonelle søndagsmiddagene med hele familien til bords. Gi den en løft med spennende tilbehør og den har en naturlig plass på en festmiddag.

Ingredienser

8 Porsjoner
  • 2 kg skinkestek med svor
  • 4 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 dl kokende vann

Slik gjør du

1. Ta av strømpen på skinkesteken. Bruk en skarp kniv og rut svoren. Gni steken inn med salt og pepper og legg den i en ildfast form.

Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan steken dampes først og rutes etter damping.

2. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Hell på kokende vann i formen, dekk til med aluminiumfolie og sett formen inn i forvarmet ovn på 230 °C. Damp steken i ca. 45 minutter.

3. Ta av folien, skru temperaturen ned til 175 °C og stek videre. Steken er medium pluss når steketermometeret viser 68 °C og gjenneomstekt på 74 °C. Dette tar 1,5 - 2 timer avhengig av stekens størrelse. La steken hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.

Bruk eventuelt ovnens grillfunksjon for å få en sprø svor mot slutten av steketiden. Følg godt med, dette går raskt.

Server den saftige skinkesteken med deilig, sprø svor og tilbehør som for eksempel gulrothummus, rødkål- og rødbetesalat, grønnkål- og gresskarsalat, deilige ovnsbakte poteter med appelsin, hvitløk og mandler og en sjysaus.

Tilbehør

Artikler

  • Hvor i ovnen skal maten stå?