Hva bør et hybelkjøkken inneholde?
Når studiene starter er det mange som står på bar bakke når det gjelder utstyr og mat i skapene. Et basisutvalg av tørrvarer, krydder og olje sparer deg for tid og penger.
Hermetikk er alltid lurt å ha i bakhånd om du har det ekstra travelt en dag, eller om du skulle få akutt behov for smaken av "skikkelig middagsmat". Pass på når butikkene har 10-20 kroners salg, da kan du gjøre gode kupp.
La pizzaen vike for raske supper, eller frosne ferdigretter med grønnsaker, kjøtt eller fisk. Det finnes også mange spennende frosne grønnsaksblandinger som er raske å tilberede. Plass i kjøleskapet sparer du også. Bland de med litt kjøtt og du har et sunt, raskt og godt måltid.
Gode redskap er halve jobben er det noe som heter. Vi gir deg tips til hva som kan være lurt å ha som grunnutrustning på hybelen.
Redskap | Tørrvarer o.l | Hermetikk | Frossenvarer |
---|---|---|---|
Stekepanne Wok Kjele m/lokk Stekespade Sleiv Kniv Skjærefjøl Øse Spagettiøse Visp Litermål Rotskreller Rivjern Boksåpner Sil Bokser/folie/ begere |
Olje Eddik Soyasaus Sennep Ketchup Pesto Ris/pasta/nudler Pizzadeig/pizzabunn Tomatpuré Krydder Buljongterninger Pitabrød (i vakuum) Tortillalefser Taco-kit Diverse saus- og suppeposer Woksauser |
Tomater Bønner Lapskaus Kjøttkaker Mais Supper |
Lapskaus Wok-mix Ferdigretter |