Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gravet hjortefilet

Graving

Graving er en gammel norsk metode for å konservere fisk, men også kjøtt. Det gir kjøttet en kjempegod smak, og prosessen er nok enklere enn du tror.

Raskt forklart lager man en marinade av sukker, salt og de smakstilsetninger man ønsker seg. Gni kjøttet inn med blandingen. Legg det hele kaldt med lett press (ca 200-300 gram) i et par dager. Vanskeligere er det ikke!

Mini-pannekaker med gravet reinsdyr trinnbilder

Mini-pannekaker med gravet reinsdyr trinnbilder

Vår oppskrift på hjemmegravet kjøtt kombinerer den obligatoriske blandingen av salt og sukker med pepper og karve. Dette gir en smak som både er frisk og spennende. Har du lyst til å eksperimentere litt selv kan vi anbefale en marinade med eksotiske krydder, for eksempel kardemomme og anis. Eller hva med friske urter, dill eller persille, basilikum og timian. Du kan selvfølgelig hente frem noe godt fra barskapet, cognac eller akevitt passer ypperlig til dette.

Gravet kjøtt kan oppbevares i kjøleskap i ca 2-3 uker (avhengig av god kjøkkenhygiene) og kan fryses, men vil smake best hvis du ikke fryser det.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB12 13.12.2024 22:05:47