Sunn trend blant unge

Ny, stor undersøkelse viser at unge mennesker i alderen 15-24 år er langt mer opptatt av å spise sunt enn samme aldersgruppe for få år tilbake.

For bare seks år siden svarte 33 prosent av denne unge aldersgruppen at de var interessert i et helseriktig kosthold. I dag har andelen vokst til hele 52 prosent, viser undersøkelsen Norske Spisefakta fra Synovate. Den sunne trenden er en gledelig utvikling de unge selv vil dra positive gevinster av både på kort og lang sikt.

Befolkningen sett under ett står derimot på stedet hvil. 56 prosent ønsker å spise sunt, helt likt som i 2007. Det er med andre ord de unge som er i ferd med å endre holdninger til å velge et sunt kosthold. Spisefakta-undersøkelsen viser også at nær ni av ti mener kylling er sunt og magert. Kunnskapen om at renskåret svinekjøtt og kyllingfilet er sunn mat er høy, og i stadig økning. Kjøtt fra storfe kommer noe dårligere ut når folk skal vurdere sunnhet, men scorer høyt når det gjelder smak.

På ei gjennomsnittsuke spiser vi tre middager med kjøtt som hovedingrediens. Rent kjøtt har høyt innhold av næringsstoffer, blant annet protein av høy biologisk verdi, alle vitaminer i B-gruppen, pluss viktige mineraler og sporstoffer, som sink, selen og jern. Rent kjøtt er mager og sunn mat. De magreste kjøttstykkene fra kylling, kalkun og svin inneholder bare én til to prosent fett, og biffen ikke mer enn fire prosent.

Det er i valget av tilbehør mange bommer. Fete sauser, nudler, kokosmelk og salat dynget ned av olje er blant fallgruvene. Rent kjøtt og masse grønnsaker er vår beste oppskrift for å gi kroppen det den trenger og for å unngå tomme kalorier.

Vi håper du finner inspirasjon til noe sunt og godt å spise blant alle oppskriftene på Sunn MatPrat.

 

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.