skip navigation
matprat logo

SVINECARRÉ TIL FEST

Helstekt svinecarré er litt utradisjonell julemat, men hvorfor ikke starte en ny tradisjon? Her gir vi deg oppskriften med masse spennende tilbehør.

SVINECARRÉ TIL FEST

Turmat
Middels
Over 60 min

Helstekt svinecarré kan serveres med utrolig mye godt, og er derfor ypperlig å servere som en sharingmeny med for eksempel gresskarpuré, bakte gulrøtter, brokkoli- og blomkålsalat og råstekte poteter.

Ingredienser

Svinecarré:

  • 1 kg svinecarré
  • 4 stilker frisk rosmarin
  • 4 stilker frisk timian
  • 1 ts salt
  • ½ kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Rut opp fettsiden på svinecarréen. Legg et snitt rett under benpipene på kammen. Legg i rosmarin og timian. Bind sammen carreen med hyssing sånn at urtene holder seg på plass. Gni kjøttet inn med salt og pepper.
  2. Stek kjøttet med den rutede fettsiden ned i en varm panne med olivenolje til fettet har blitt sprøtt. Snu kjøttet og stek på de andre sidene også.
  3. Sett inn et steketermometer i kjøttet og sett det inn i ovnen på 125 °C. Stek kjøttet til det har en kjernetemperatur på 68 °C. Det tar ca. 90 minutter.

Server helstekt svinecarré med gresskarpuré med chorizo, bakte gulrøtter, brokkoli- og blomkålsalat med honningdressing og råstekte poteter.