skip navigation
matprat logo

Reinsdyrstek med eksotisk vri

Server reinsdyrstek i skiver sammen med spennende smaker. Følg våre anbefalinger til en festlig sharingmeny.

Reinsdyrstek med eksotisk vri

Turmat
Middels
Over 60 min

Reindyrstek er eksotisk og norsk festmat. Det smakfulle kjøttet er et godt utgangspunkt for mange kombinasjoner. Prøv noe nytt!

Ingredienser

6
  • 112 kg surret reinsdyrstek
  • 112 ts salt
  • 112 ts pepper
  • 2 ss smør til steking

Slik gjør du

1. Gni inn reinsdyrstek med salt og pepper.

2. Brun den raskt på alle sider i en varm stekepanne med smør.

3. Legg steken i en langpanne og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av steken. Sett langpannen i stekeovn på 125 °C. Når steketermometeret viser 55-60 °C har steken en rosa snittflate og er medium stekt. Ved ca. 75 °C er den gjennomstekt, dette tar ca. 2 timer. La steken hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den.

Ha gjerne rotgrønnsaker og vann sammen med steken i den ildfaste formen om du ønsker kraft som base til en god saus. Kraften kan også fryses.

4. Ta av strømpen, skjær steken i tynne skiver og server.

Server reinsdyrsteken med for eksempel tarte tatin med sjalottløk, aspargesbønner med bacon, ovnsbakte poteter med siton og timian, grønne salatblader og en kirsebærsaus.