Muslimenes julemåltid

Når fastemåneden Ramadan er ferdig, og det er tid for god mat. Våre norske muslimer kan endelig nyte retter med saftig kjøtt igjen.

Id heter den store festdagen, og begynner gjerne med man spiser spagetti med søt melk til frokost. Foruten religiøse gjøremål, dreier mye seg ellers om hva som skjer på kjøkkenet denne dagen.

Tradisjonene varierer fra land til land, men lam og storfe er de to store favorittene. Kjøttet tilberedes ofte som en del av forskjellige gryteretter, eller grilles sammen med grønnsaker. Kjøttdeig har også rukket å bli populært blant mange muslimer som har flyttet til Norge, og brukes av stadig flere på denne dagen.

Selv om Id er årets festmåltid for mange muslimer, feires dagen gjerne med litt mer latter og løssluppen glede enn kristne nordmenn gjør julaften. Guds ord har tross alt blitt fulgt i en hel måned, og da har man god grunn til å feire litt ekstra!

PS. Fortvil ei om du aldri har lagd mat til Id: Dette er dagen man besøker hverandre, så ikke nøl med å invitere deg selv på et festmåltid.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.