skip navigation
matprat logo

Julepølser med spenstige smaker

En skikkelige julepølsefest! Julepølser med potetlomper og grov sennep gir julestemning på riktig nivå.

Julepølse

Turmat
Enkel
Under 20 min

En enkel og smakfull måte å samles rundt bordet, julepølser med godt tilbehør. Se våre gode tips her.

Ingredienser

4
  • 800 g pølse (gjerne en blanding av julepølse, medisterpølse, vossakorv, sossisser)
  • 2 ss smør til steking

Slik gjør du

1. Skjær medisterpølser og vossakorv i store biter. Del dem eventuelt i to, og fjern skinnet. Ønsker du ikke å fjerne skinnet, lag små snitt med en liten spiss kniv på hver side av pølsebitene slik at de ikke sprekker under steking. 

2. Fres pølsebitene og sossisser i en varm stekepanne med smør til de er gjennomvarme, 2-4 minutter.

Skal du servere pølser til mange? Brun dem raskt i pannen slik at de får en fin farge, legg dem over i en ildfast form og sett dem i stekeovn på 180 °C til de er gjennomvarme 5-6 minutter.

Her er pølsene servert med en smakfull rissalat, stekt brokkoli med sesam og hvitløk, løk-, appelsin- og korianderchutney, lomper og en sterk sennep.