Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fårikålfest

Mat og drikke

Hva du skal servere på en Fårikålfest sier seg jo selv, da blir det nasjonalretten for alle penga! Men ønsker du tips om fårrett, dessert, tilbehør og drikke, ja da har du kommet til riktig sted.

Forrett

Fårikål er som regel mat nok i seg selv, men hvis du ønsker å servere fårrett er det jo passende med noe typisk norsk. Siden hovedretten er æresgjesten, bør forretten være relativt liten og helst ikke så mektig. Det skal jo være plass til myyyye fårikål!

Dessert

Orker dere dessert etter et par runder med fårikålgryta? Skal dere ikke heller åpne bukseknappen og ta en runde til? Fortsett med norsk tradisjon og server for eksempel Tilslørte bondepiker eller Multekrem som avslutning på et himmelsk måltid.

Tilbehør til fårikål

Fårikål er først og fremst får og kål - i en herlig røre - der kålstykkene er mettet av fårefett - og der ethvert forsøk på fiin dandering er nytteløst. Det eneste jåleriet måtte være et fint fat til potetene, store flatbrødflak og passe temperert meierismør.

Svarte, hele pepperkorn er en viktig bestanddel i ekte fårikål. Pepperkornene kan imidlertid legges i en gaspose eller en spesiell pepperbeholder - hvis du er spesielt pysete av deg.

Tyttebær er tøys!

Drikke til fårikål

Pils fra det lokale bryggeriet burde være en klar favoritt - med lettøl som et alkoholsvakt alternativ. Alkoholfritt øl og isvann fungerer også glimrende.

En blanding av bokkøl og alkoholfritt øl kan være et velsmakende og fornuftig valg, særlig hvis det står akevitt på bordet. For akevittens del er det viktig at den kler fårikålen. Jo mer pepper- og fåresmak du foretrekker, jo mer "krutt og karve" kan det være i akevitten. Til mildere fårikålgryter, går langtidslagrede, "svale" akevitter bra. Det norske urtebrennevinet Faun passer også utrolig bra til fårikålen!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.9324, server:MP-PRD-WEB14 17.06.2024 03:23:08