Fire ukers hverdagsmeny

Sommerferien er over og det er tid for å tenke skolestart, jobb og hverdagsmat.

Det kan fortsatt komme mange fine sommerkvelder, hvor vi inntar maten ute på balkongen, i parken eller i hagen og vi gir ikke helt slipp på grillmaten enda. August representerer for mange en ny start, nytt skoleår, sunnere livsstil og energi til å møte høsten som er nært forestående.

Vi har satt sammen en fire ukers meny for deg som ønsker å spise variert og tenke sunt, samtidig som det på hektiske ukedager må gå raskt å sette en god og ernæringsriktig middagen på bordet. Kosen legger vi nå til helgedagene. Forslaget er også basert på sesong og råvaretilgjengelighet.

 

Suppelapskaus kan være en fin måte å få barna til å spise både kjøtt og grønnsaker.

 

Uke 1:

Mandag: Karrigryte

Tirsdag:  Svinekjøtt i wok

Onsdag: Grillet laks med squashsalat og mynteyoghurt

Torsdag: Suppelapskaus

Fredag:  Thailandsk nudelsalat med lammefilet

Lørdag: Maistortilla med hot entrecôte

Søndag: Eksklusiv kalkunfrikassé

Dessert: Yoghurt med honning og nøtter

 

Magre kjøttdeiger innehilder under 10 prosent fett og er nøkkelhullsmerket. Pasta carbonara er laget med kvernet svinekjøtt.

 

Uke 2:

Mandag: Pasta carbonara

Tirsdag: Thaigryte med svinekjøtt

Onsdag: Kyllingfilet i grove pitabrød

Torsdag: Stekt ris med kalkunskinke

Fredag: Minuttbiff med bakte grønnsaker

Lørdag: Lasagne

Søndag: Hjemmelaget fiskegrateng

Dessert: Sjokoladefondant

 

Har man dårlig tid er frosne wokgrønnsaker et godt alternativ. Sammen med grønnsakene kan man bruke strimlet kjøtt eller biter med fersk fisk, for eksempel laks.

 

Uke 3:

Mandag: Laks i wok

Tirsdag: Eggepanne med brokkoli

Onsdag: Grønn suppe med svinekjøtt

Torsdag: Hotte kjøttboller med yoghurt

Fredag: Thailandsk nudelsalat med lammefilet

Lørdag: Boeuf Bourguignon

Søndag: Kjøttkaker

Dessert: Enkel eplekake med kanelis

 

 
Grønn suppe med strimlet svinekjøtt er en enkel og god hverdagsmiddag.

 

Uke 4:

Mandag: Hverdagssuppe med koteletter

Tirsdag: Skau-kebab

Onsdag: Fiskeburger

Torsdag: Thai biffwok

Fredag: Quesadilla med kjøttdeig og mais

Lørdag: Helstekt indrefilet med ratatouille

Søndag: Fårikål

Dessert: Tilslørte bondepiker

 

Koteletter kan brukes på mange ulike måter. Her er kjøttet strimlet og tilsatt i en rask og smakfull høstsuppe.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.