Svinekjøtt sweet and sour

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Sursøt saus til magert svinekjøtt. Det er en smakfull kombinasjon. Husk bare at svinekjøttet ikke må steke for lenge. Det skal være saftig og mørt!

Ingredienser

  • 600 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 12 boks hermetisk ananas, stor boks , delt i biter
  • 1 stk gulrot i tynne strimler
  • 1 stk grønn paprika i strimler
  • 1 stk rød paprika i strimler
  • 2 ss olje til steking

  • 200 g basmatiris

Sursøt saus:

  • 3 ss sukker
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • laken av 1 boks hermetisk ananas, stor boks

Slik gjør du

  1. Fres kjøttet i flere omganger og legg det til side. Hell laken av hermetisk ananas (spares til saus) og fres ananas og grønnsaker raskt. Legg tilside sammen med kjøttet.
  2. Kok ris etter anvisning på pakken
  3. Bland sammen sukker, soyasaus, eplecidereddik, kjøttbuljong, maisstivelse og ananaslake i stekepanna og kok opp.
  4. Legg kjøtt, ananas og grønnsaker i sausen og la det bli gjennomvarmt.

Server svinekjøtt og grønnsaker i sursøt saus med ris.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.