Helstekt indrefilet med ratatouille

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Svin indrefilet er det møreste stykket på dyret. Den har en mild, fin smak og er mager. Ratatouille er et klassisk tilbehør fra Frankrike. Den består av masse smakfulle, deilige grønnsaker. Godt for både kropp og sjel.

Ingredienser

  • ca. 400 g indrefilet av svin
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss olje
  • 2 ss hakket bladpersille eller salvie

Ratatouille:

  • 1 stk rødløk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk grønn squash
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 4 stk tomat
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
374kcal
Fett
15.84g
Protein
44.03g
Karbohydrater
9.23g
Jern
mgmg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Skjær løk og tomater i båter, squash i skiver og paprika i strimler. Hakk hvitløken og fres alt i stekepanna. Krydre, og ha det over i ildfast form.
  2. Gni filetene inn med krydder og urter. Brun dem raskt i stekepanna. Legg de over i den ildfaste formen, sett steketermometer i den tykkeste delen.
  3. Stek på 125 °C til steketermometeret viser 70 °C, da er de medium stekt. Det tar ca. 20 minutter, avhengig av tykkelsen. 

Server med pasta eller potet.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.