Fiskeburger

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Har du vært på fisketur og fått en sei eller to på kroken kan du – om du er lei av å koke eller steke fisken – lage disse nydelige fiskeburgerne! Stek dem i stekepanne eller grill dem, og server dem i varme burgerbrød og med realt burgertilbehør.

Ingredienser

  • 600 g seifilet
  • 112 ts salt
  • 112 dl melk
  • 1 ss potetmel
  • 1 stk finhakket løk
  • 2 ss hakket frisk gressløk
  • 12 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

  • 4 stk hamburgerbrød
  • 4 blad hodesalat
  • 4 blad rød lollo salat
  • 2 stk tomat , i skiver
  • 2 stk sylteagurk, hel i skiver

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Skjær seifilet i biter og ha dem i en foodprosessor. Tilsett salt og kjør til alt er blandet. Spe forsiktig med iskald melk. Ha i potetmel, finhakket løk, gressløk og pepper. Kjør et par omganger.

2. Ta litt kaldt vann på hendene og form store, litt flate fiskeburgere. Stek dem i en stekepanne med margarin, ca. 4 minutter på hver side.

3. Varm hamburgerbrød etter anvisning på pakken. Legg salat, tomat og sylteagurk i hamburgerbrødene og legg på ferdigstekte fiskeburgere.

Stek gjerne fiskeburgerne ferdig på forhånd, og varm dem på grillen.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.