Fisketaco

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En herlig måte å spise fisk på. Fisketaco med smakfulle krydder, servert med hjemmelaget guacamole og rådkålsalat. Go fish! Go taco!

Ingredienser

  • 600 g torskeloin
  • 2 ts paprikapulver
  • 12 ts malt spisskummen
  • 12 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 14 ts kajennepepper

Guacamole

  • 2 stk avokado
  • saften av 12 stk lime
  • 12 ts salt
  • 2 ss hakket frisk koriander

Salat

  • 300 g rødkål
  • 1 stk rødløk
  • 12 stk sitron
  • 12 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Til servering

  • 8 stk store hvetetortilla
  • 1 stk avokado
  • 1 stk grønn chili
  • 1 bunt liten frisk koriander
  • 1 stk lime

Slik gjør du

  1. Bland sammen det tørre krydderet i en bolle.
  2. Skjær fisken på langs i doble fingertykke strimler, og ca. 5 cm lange. Ha fiskestrimlene i bollen med krydderblandingen, slik at alle fiskestykkene er dekket med krydder. 
  3. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokado i en skål med hjelp av en gaffel. Smak til med limesaft, salt og frisk koriander.
     
    Vær forsiktig når du fjerner steinen i avokadoen. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.
  4. Bruk en rund utstikker (10-12 cm i diameter) eller et stort glass og stikk eller skjær ut 2 små maistortilla per lefse.
    Lag tortillachips av tortillalefserestene. Klipp dem i små trekanter. Ha i en bolle sammen med olje, salt og paprikapulver. Stek nederst i ovn på 160 °C i 10 min. Avkjøl.
     
  5. Snitt rødkål tynt, gjerne ved hjelp av en ostehøvel eller en mandolin. 
  6. Skrell rødløk og hakk løk fint. Bland kålstrimler og løkenbiter med saft av sitron. Smak til med salt og pepper.
  7. Stek eller grill fiskestrimler på sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Varm tortillalefser i stekeovn etter anvisning på pakken. 
  8. Fordel rødkålsalat på tortillaer, ha på guacamole og topp med fiskestykker. Server med hakket chili, båter av lime og frisk koriander. 

PS. Får du tortillalefser til overs, her er et godt tips:

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.