Stekt ris

Informasjon om oppskriften

Fastfood behøver ikke å være usunt - stekt ris er et godt eksempel på at mat kan være raskt å lage og samtidig sunt og godt! Denne varianten kommer fra Singapore.

Mer informasjon om oppskriften

Beskrivelse

Slik gjør du:

  1. Varm en wok eller stekepanne. Stek hvitløk i olje og ha i kjøttet. Ha i risen og la det steke til det er gyllent.
  2. Bland inn grønnsakene og la det surre i 2 minutter. 
  3. Lag et hull i midten av risblandingen og ha i litt olje og egg og rør godt. 
  4. Smak til med fiskesaus og pepper. 

Server med røkt skinke.

Risen som brukes i stekt ris bør være kald, så ikke den stekte risen blir "grøtete". Varier gjerne med kjøtt og grønnsaker som for eksempel pølser, renskåret svinekjøtt, salami/chorizo, purre, løk, sopp, paprika, finstrimlet kål, aspargesbønner og ingefær.