Grillet laks med squashsalat og mynteyoghurt

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Grillet laks er godt og sunt. Server med en mild squashsalat og en herlig mynteyoghurt, og du får en fantastisk smaksopplevelse. Retten passer like bra til hverdagsmiddag som helgekos.

Ingredienser

  • 600 g laksefilet
  • 1 ts salt
  • 2 ss tandoorikrydder
  • 1 ss rapsolje

Mynteyoghurt:

  • 3 dl matyoghurt
  • 2 ss finhakket frisk mynte
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Squashsalat:

  • 4 stk grønn squash delt i 2 mm tykke skiver
  • 1 ss rapsolje
  • saft av 12 stk sitron
  • 1 ss olivenolje
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 4 ss pinjekjerner
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
545kcal
Fett
37.4g
Protein
39g
Karbohydrater
12.6g
Jern
2.4mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Bland matyoghurt med finhakket mynte, salt og pepper. Avkjøl i kjøleskap i ca.1 time.

2. Salt laksefilet og la den romtemperere i 1 time.

3. Rist pinjekjerner lett i en varm panne. 

4. Pensle squashskiver med olje, og grill skivene i ca. 2 minutter på hver side. Avkjøl. Bland sitronsaft, olivenolje, hvitløk, mynte til en dressing, smak til med salt og pepper. Hell oljedressing over de grillede squashskivene, og dryss pinjekjerner over. 

5. Tørk fisken lett og gni den inn med tandorikrydder. Pensle grillen med rapsolje. Legg fisken med kjøttsiden ned på grillen i 3-4 minutter, snu fileten og grill videre på indirekte varme i ca. 10 minutter.

Server grillet laks med squashsalat og mynteyoghurt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.