Fiskegrateng

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Hjemmelaget fiskegrateng smaker kjempegodt, og er en fin måte å nytte fiskerester på. Det er også en fin måte å få barn til å spise mer fisk. Server med kokte poteter og råkost av revene epler og gulrøtter.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 75 g makaroni
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 14 stk purre , i ringer (den hvite delen)
  • 50 g frosne erter
  • 1 ts salt
  • 14 ts malt hvit pepper
  • ca. 400 g torskefilet eller annen kokt, hvit fisk
  • 4 stk eggeplomme
  • 1 dl revet hvitost
  • ca. 12 dl griljermel

  • 10 stk potet
  • 3 stk gulrot
  • 1 stk eple
  • 2 ss rosiner
  • 12 stk appelsin saft av

Slik gjør du

  1. Kok makaronien som anvist på pakken.
  2. Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett hvetemel og rør blandingen jevn. Skru ned varmen. Tilsett litt og litt av melken og rør klumpfritt mellom hver gang. Kok opp mens du rører godt. La sausen småkoke i ca. 5 minutter.
  3. Tilsett kokt makaroni, tynne purreringer, tinte erter og krydder. Ha i biter med kokt fisk. Både fersk, salt og røkt fisk kan brukes. Bland én og én eggeplomme inn i sausen. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn.
  4. Hell blandingen over i en godt smurt ildfast form og strø revet ost og griljermel på toppen. Stek i stekeovnen ved 200-225 °C i ca. 40 minutter til gratengen har hevet seg og blitt gyllen.
  5. Skrell potet og kok dem i en kjele sammen med vann til de er møre.
  6. Riv gulrot og eple med et rivjern. Ha i en skål sammen med rosiner og appelsinsaft. 
Et par skiver sitron og en kvist dill gjør seg godt til pynt. Lettrømme er godt som "saus" til.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.