Reinsdyrkjøtt - eksotisk vilt!

Nordmenn har de siste årene vært på en enestående oppdagelsesferd i retter og råvarer fra hele verden. Vi har utviklet oss til å bli en nysgjerrig, matglad og multikulturell nasjon.

I hele dette mangfoldet av mat og matopplevelser har reinsdyrkjøtt en naturlig plass. Reinsdyrkjøtt er blant vår tids mest eksotiske kjøttslag. Dette er ren og naturlig luksus fra norske fjellvidder. Reinsdyrkjøtt kan sees på som noe av det mest eksklusive og spennende kjøttet Norge kan by på.

Hva er det egentlig som har gjort reinsdyrkjøttet så berømt? Det er den unike og milde viltsmaken. Årsaken til den gode smaken er helt naturlig, nemlig den ville naturen med milelange beitemarker fylt av mange typer lav, urter og lyng.

Sett reinsdyrkjøtt på menyen og se frem til smaksopplevelser av det sjeldne. 

Stek:

Du kan lage mye godt av reinsdyrkjøtt, stek er et eksempel. En reinsdyrstek på 1,5 kg stekes på 125° C i ca. 2 timer. Når steketermometeret viser 70° C er steken rosa . Ved siden av kan du servere akkurat det du har lyst på.

Filet:

Kanskje du heller ønsker å gi deg i kast med den edleste biten av dem alle - reinsdyrfileten?

Dette er virkelig snaddermat, og selv om det virker imponerende på dine gjester, er dette ganske enkelt.

Biff:

En real biffmiddag trenger ikke inkludere hverken fløtegratinerte poteter eller bearnaisesaus, ei heller en oksebiff. Har du ikke smakt reinbiff, har du en god opplevelse som venter.

Uansett hva du velger: Bedre råvare skal du lete lenge etter!

Som det meste annet viltkjøtt hører det gjerne med en skikkelig god saus, gjerne en vilt- eller rødvinssaus. Tilbehøret ellers kan også gjerne smake av fjell eller vidde. Både tyttebær, einebær og sopp føles helt riktig til reinsdyrstek.

 

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.