skip navigation

10 tips til perfekt stekt reinsdyrkjøtt

5 tips til perfekt stekt reinsdyrkjøtt

 

Skal du prøve deg på reinsdyrbiff, -filet eller -stek, er det noen enkle tips som guider deg til en saftig, smaksrik matopplevelse. 

 

 

 

 

>> Klikk her for sørsamisk (åarjelsaemien)

>> Klikk her for nordsamisk (davvisámegiella)

Kjernetemperatur for reinkjøtt 

Lite stekt: 53-55 °C 

Medium: 60-65 °C 

Medium pluss: 65-70 °C 

Gjennomstekt: 75 °C 

5 tips til steking i panne  

For biff eller filet (ca. 2 cm tykk).

1. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir.

2. Krydre med salt og pepper.

3. Stek kjøttet på høy varme, gjerne i en kombinasjon av olje og smør. 

4. Stek ca. 2 minutter på hver side, eller til kjøttsaften pipler (medium stekt). Bruk eventuelt et steketermometer for å få kontroll på ønsket kjernetemperatur. 

5. Hvil kjøttet i et par minutter før du skjærer i det. 

5 tips til steking i ovn 

For ytrefilet, hel flatbiff eller stek.

1. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir.

2. Krydre med salt og pepper.

3. Brun kjøttet på høy varme i en panne, gjerne i en kombinasjon av olje og smør. 
Ha i hvitløk og urter i panna mot slutten av bruningen for ekstra smak. NB: Valgfritt! 

4. Stek på 125 °C i en ildfast form i ovn. Bruk steketermometer, det gir kontroll på kjernetemperaturen. 

5. Hvil kjøttet i minimum 10-15 minutter før du skjærer i det. 

NB: Kjernetemperaturen stiger 1-3 °C 

Server med det du liker best av tilbehør, eller prøv en av de fem oppskriftene lengre ned. Skal du ikke steke, men koke kjøttet? Sjekk ut flere steke- og koketips for reinkjøtt. 

 

Om høsten kan du finne ferskt kjøtt i enkelte butikker. Skal du nyte reinkjøtt resten av året er utvalget som regel godt i frysedisken. Frossent kjøtt har like god kvalitet som ferskt kjøtt! Beregn ca. 150-200 gram kjøtt per person til middag. 

BIFF  

 

Biffmiddag til helga? Hva med reinsdyrbiff med glaserte rotgrønnsaker?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>> Les mer om hvordan du lykkes med biff 

>> Se flere oppskrifter 

FILET  

 

Filet er noe av det beste du lager! Her er en super oppskrift, som garantert

gir mersmak : Reinsdyrfilet med pastinakkpuré og nøttesmør. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>> Les mer om hvordan du lykkes med filet 

>> Se flere oppskrifter 

STEK 

 

Om du skal ha flere gjester, eller har stor familie, har du her en god oppskrift på saftig stek med viltsaus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>> Les mer om hvordan du lykkes med stek 

>> Se flere oppskrifter 

SKAV 

 

Skav bør stekes halvtint i en stekepanne på høy varme, i stekemargarin, smør eller olje. Stek kjøttet i små porsjoner, i flere omganger (1-2 min), slik at det blir stekt og ikke kokt. Krydre med salt og pepper underveis i stekingen. Dersom du skal steke mye, kan du ha det over i en gryte på svak varme slik at det holdes varmt.  

 

Prøv deg på en god wrap med reinskav, eller lag en klassisk gryte med finnbiff. 

>> Les mer om hvordan du lykkes med skav 

>> Se flere oppskrifter 

>> SJEKK UT REINSKAVOPPSKRIFTER FOR BARN 

God middag!