Supper på termos

Værgudenes lumske humørsvingninger i fjellet er beryktet. Og der er slett ikke alle dager som frister til lange raster, bålbrenning og pølsegrilling. De mest fornuftige av oss begrenser turen til et besøk på utedoen og prioriterer varm sjokolade og krimbok i sofakroken.

For de mer rastløse blir hytta lett trang og klaustrofobisk, og de lengter ut i guds frie natur selv om vinden hviner rundt hytteveggene. “Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær”, insisterer de og truer med å trosse fjellvettreglene. Så legger de avgårde med to termoser i sekken. En med obligatorisk søt sitronte, og en med suppe. Ja, suppe!

Når snøen feier over vidda så man må lene ryggen mot vinden for å holde seg på beina og det er minst en time i motvind tilbake til hytta, er ingenting som å krumme vottene rundt en kopp rykende varm kjøttsuppe for å få tilbake varmen i kroppen.

Tynne supper går på en vanlig drikketermos. Skal du ha med en tykk suppe, invester i en mattermos.

En god suppe gir både varme og energi til å fullføre turen. En tynn buljong går det fint an å fylle på en vanlig termos, men om du vil lage en litt kraftigere suppe med kjøttbiter og grønnsaker i, lønner det seg å investere i en mattermos. En mattermos er også super å bruke til pølser. Varm pølsene på forhånd, lirk dem over i termosen og hell på det varme pølsevannet. Og om du varmer pølsene i buljong, kan jo den drikkes også! Legg i et laurbærblad og et par hvitløkbåter, eller litt tørkete urter, så blir det skikkelig luksusbuljong. Husk bare å varme termosen med kokende vann før du fyller den.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.