Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Jordskokk- og gulrotsuppe

Jordskokk- og gulrotsuppe

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 ss olivenolje
  • 400 g jordskokk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 bit frisk ingefær på størrelse med en tommelfinger
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 stk. jordskokk
  • 1 stk. gulrot

Tilbehør:

  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss frisk persille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Den knudrete jordskokken med sin nøtteaktige smak egner seg utmerket til suppe. Gulrot er med på å gi både farge og sødme til suppen.Skrubb det tynne skallet på jordskokkene med en grønnsaksbørste, så behøver du ikke å skrelle dem.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 ss olivenolje
  • 400 g jordskokk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 bit frisk ingefær på størrelse med en tommelfinger
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 stk. jordskokk
  • 1 stk. gulrot

Tilbehør:

  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss frisk persille

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server suppen i dype skåler og topp med stekte grønnsaker og dryss over litt hakket persille.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 19.04.2024 12:20:13