Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Elggulasj

Elggulasj

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g grytekjøtt av elg
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ts karve
  • 1 ts tørket merian
  • 2 ss margarin til steking
  • 100 g bacon
  • 2 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. laurbærblad
  • 3 ss tomatpuré
  • 2 ts sukker
  • 1 l kjøttbuljong (utblandet) eller kraft
  • 2 stk. rød paprika
  • 1 skive sellerirot
  • 4 stk. potet
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Gulasjsuppe har sin opprinnelse fra Ungarn. Det er en smaksrik og kraftig suppe der paprika er en viktig ingrediens. Den lages opprinnelig med storfekjøtt, men smaker fortreffelig også med elg.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g grytekjøtt av elg
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ts karve
  • 1 ts tørket merian
  • 2 ss margarin til steking
  • 100 g bacon
  • 2 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. laurbærblad
  • 3 ss tomatpuré
  • 2 ts sukker
  • 1 l kjøttbuljong (utblandet) eller kraft
  • 2 stk. rød paprika
  • 1 skive sellerirot
  • 4 stk. potet

Slik gjør du

  1. Brun bacon i terninger, hakk løk og finhakk hvitløk. Brun det lett i en i en kjele. Ta det ut.
  2. Bland sammen paprikapulver, hvetemel, salt, pepper, støtt karve og merian. Skjær kjøttet i terninger, ca. 3x3 cm, og vend disse i mel- og krydderblandingen.
  3. Brun kjøttet, ha i bacon, løk, tomatpuré, sukker og laurbærblad. Hell på kraft og kok opp. La suppa trekke 10-15 minutter.
  4. Skrell potet og sellerirot og del i små terninger. Del paprika i biter, og tilsett grønnsakene i suppa. Kok til grønnsakene er møre, ca. 10 minutter. Smak til suppa med eventuelt mer krydder.

 Server elggulasj med brød.

Tips: Bruk en morter til å støte karven med.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 19.04.2024 05:46:48