En hyllest til far!

Til søndag er det farsdag, og i den sammenheng er det vel og bra med en kake. I tillegg anbefaler vi en saftig biffmiddag i forkant av kakeserveringen. Det er etter vår mening ingenting som viser bedre at du setter pris på far, enn å servere han en ordentlig biffmiddag.

Biff er mat for mons! Og biff er definitivt mat for far! Farsdag er dagen da vi kan varte opp våre fedre etter alle kunstens regler. Undersøkelser utført av MMI viser at biff er norske menns favorittmat! Under finner du forslag til saftige biffer som gjør far glad.
 
FARSDAG - ANDRE SØNDAG I NOVEMBER

Fars Dag - er en amerikansk oppfinnelse som først slo gjennom i Norden, og i Norge etter 2. verdenskrig.
 
Farsdag er en merkedag, og på samme måte som morsdag er den oppfunnet av en enkeltperson. Opphavskvinnen var Mrs. Sonora Louise Dodd.

Faren hennes, William J. Smart, var veteran i den amerikanske borgerkrigen. Han var også bonde. Sammen med kone og 6 barn i alderen 3-16 år drev han en liten farm i staten Washington. Da kona døde gjorde William sitt beste for barna under oppveksten.

Som voksen fikk Sonora en dag høre en preken om morsdag i kirken. Det ga henne ideen til en farsdag. William, faren til Sonora, var født i Juni, og derfor valgte hun denne måneden for en feiring.

Den første farsdagen fant sted den 19. juni 1910 i Spokane, Washington. I 1926 ble det dannet en nasjonal farsdags-komitée i New York. Kongressen godkjente dagen i 1956, og i 1972 skrev Richard Nixon under erklæringen som gjorde den 3. søndag i juni til farsdag - og offisiell helligdag i USA. Farsdag ble innført i Norden i 1930-åra, og i Norge ble andre søndag i november valgt som dag for feiringen.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.