Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Sosekjøtt

Ingredienser

porsjoner

Saus:

  • 4 ss smør til saus
  • 5 ss hvetemel
  • 1 l kjøttkraft
  • 1 stk. laurbærblad (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Tilbehør:

  • 1 spisskål sommerkål, eller hodekål
  • 1 ss smør
  • 1,5 dl kremfløte eller matflate
  • 40 g frisk gressløk
  • 600 g mandelpotet
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 886 kcal
Fett 54 g
Protein 60 g
Karbohydrater 36 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sosekjøtt, som noen steder også blir kalt kjøtt i mørke, er en kraftig og smakfull gryte med bog eller høyrygg av storfe. Server den tradisjonsrike kjøttgryten med kokte eller saltbakte poteter, smørdampet kål og selvfølgelig rørte tyttebær.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Saus:

  • 4 ss smør til saus
  • 5 ss hvetemel
  • 1 l kjøttkraft
  • 1 stk. laurbærblad (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Tilbehør:

  • 1 spisskål sommerkål, eller hodekål
  • 1 ss smør
  • 1,5 dl kremfløte eller matflate
  • 40 g frisk gressløk
  • 600 g mandelpotet
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 886 kcal
Fett 54 g
Protein 60 g
Karbohydrater 36 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Sosekjøtt trinnbilder
Sosekjøtt trinnbilder
Sosekjøtt trinnbilder
Sosekjøtt trinnbilder
Sosekjøtt trinnbilder
Sosekjøtt trinnbilder

Du kan også sette gryten med lokk i forvarmet ovn på 100 °C i 2 til 2,5 timer, til kjøttet er mørt.

Sosekjøtt trinnbilder
Sosekjøtt trinnbilder
Sosekjøtt trinnbilder
Sosekjøtt trinnbilder
Sosekjøtt kan også serveres med kokte grønnsaker, ertestuing, kålstuing eller potetmos

Sosekjøtt

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB14 05.12.2025 06:34:14