Pulled pork i stekeovnen
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Pulled pork kommer fra sør-statene i USA, der nakkene langtidsgrilles over trekull i 12-16 timer. Vi har gjort en variant som lages i stekeovnen.
Ingredienser
porsjoner
-
1,2 kg benfri svinenakke -
5 ss dijonsennep -
5 ss rub-a-dub (krydderblanding)
Pulled pork juice:
-
1 dl eplejuice -
3 ss eplecidereddik -
2 ss rub-a-dub (krydderblanding) -
0,5 ss salt
Slik gjør du
- Legg kjøttet i en ildfast form. Smør svinenakken med sennep og dryss over rub som du har laget selv, eller en rub du har kjøpt.
- Sett formen inn i ovnen på 120 °C og stek i 8 timer, eller til kjernetemperaturen når 88 °C.
- La kjøttet hvile i 15 minutter før det skjæres, hakkes eller rives. Riv kjøttet ved hjelp av to grillklyper, gafler eller bruk fingrene.
- Når kjøttet er revet eller hakket, blander du inn eplejuice, eplecidereddik, rub og salt.
Pulled pork kan serveres i burgerbrød med en god coleslaw, som alternativt kjøtt til taco eller i en deilig sandwich.
Vil du heller bruke et norsk navn istedet for det amerikanske pulled pork? Da kan du velge mellom ord som plukksvin, fillegris, rivegris eller revet gris.