Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammestek med appelsinsaus

Lammestek med appelsinsaus

Ingredienser

10  porsjoner

Appelsinsaus:

  • 4 stk. sjalottløk
  • 2 ss nøytral olje
  • 6 dl appelsinjuice (ferskpresset eller fra flaske)
  • 2 ss honning
  • 3 dl stekesjy fra stek eller kraft
  • 1 ss smør (kan utelates)

Honning- og appelsinglaze til  lammesteken:

  • 2 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • Revet skall og saft av 2 stk. appelsin
  • 2 ss honning
  • 1 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 2 ss frisk rosmarin

Grønnsaker med sting:

  • 500 g aspargesbønner eller haricotbønner
  • 8 stk. sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 400 g frisk spinat
  • 1 stk. rød chili
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 657 kcal
Fett 36 g
Protein 54 g
Karbohydrater 27 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En glaze av honning, appelsinjuice og krydder gir lammesteken en spennende og annerledes smaksopplevelse enn en klassisk lammestek, uten å ødelegge for den nydelige lammesmaken. Den nydelige appelsinsausen er prikken over i-en.  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

10  porsjoner

Appelsinsaus:

  • 4 stk. sjalottløk
  • 2 ss nøytral olje
  • 6 dl appelsinjuice (ferskpresset eller fra flaske)
  • 2 ss honning
  • 3 dl stekesjy fra stek eller kraft
  • 1 ss smør (kan utelates)

Honning- og appelsinglaze til  lammesteken:

  • 2 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • Revet skall og saft av 2 stk. appelsin
  • 2 ss honning
  • 1 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 2 ss frisk rosmarin

Grønnsaker med sting:

  • 500 g aspargesbønner eller haricotbønner
  • 8 stk. sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 400 g frisk spinat
  • 1 stk. rød chili
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 657 kcal
Fett 36 g
Protein 54 g
Karbohydrater 27 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Server med poteter etter eget ønske, for eksempel ovnsstekte potetbåter eller er god potetsalat. Du kan også legge små poteter rundt steken de siste 30-40 minuttene av steketiden.

Her ser du hvordan du skjærer ut isbeinet på lammesteken.

Ble det rester etter lammemiddagen? Vi har gode tips til hva du kan lage med rester av lammelåret eller lammesteken.

I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek. Du kan også tilberede saltet lammelår på samme måte, men da må du ikke salte vannet. 

Honningsmurt lammestek

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14902, server:MP-PRD-WEB13 11.07.2025 05:21:50