Porchetta – Italiensk ribberull

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Hva med ribbe på italiensk vis? I Italia lages ofte Porchetta av hel pattegris - her har vi nøyd oss med et godt stykke tynnribbe. Ribben fylles med appelsin, løk og deilige krydder, før den rulles og stekes.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg tynnribbe
  • 4 ts salt
  • 2 ts grovkvernet pepper
  • 1 ss nøytral olje , til smøring av form

Fyll:

  • 1 pk bladpersille
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 8 blader finhakket frisk salvie
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 0,5 stk. løk
  • skallet av 1 stk. appelsin
  • 2 ts fennikelfrø

Tilbehør:

  • 12 stk. små løk
  • 2 stk. grønn paprika
  • 75 g grovhakkede hasselnøtter
  • 2 ss olje eller smør til steking
  • 4 ss flytende honning

Slik gjør du

bar
bar
bar
bar

Server skiver av italiensk porchetta med honningstekte grønnsaker. Råstekte poteter eller ovnsbakte poteter smaker også godt til. 

Rester av porchettaen er kjempegodt som pålegg på brødskiver, eller i en sandwich med focaccia eller surdeigsbrød. 

bar