Okserulade av indrefilet

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Fyll fileten med for eksempel soltørkede tomater, løk, oliven og krydder. Tilbehør kan være grillede grønnsaker og potetsalat.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 800 g indrefilet av storfe fra den midtre delen

Fyll:

  • 12 stk soltørkede tomater
  • 2 ss kapers
  • 2 stk finhakket sjalottløk
  • 2 ss finhakket sorte oliven
  • 2 ss hakket frisk basilikum

Potetsalat med stilkkapers:

  • 600 g vasket nypotet med skall
  • 2 dl hele sorte oliven
  • 2 dl kapers med stilk
  • 2 ss grovhakket bladpersille
  • 1 stk rødløk i skiver
  • saften av 1 stk sitron
  • 112 dl olivenolje
  • 1 ts salt
  • ca. 1 ts pepper

Foliebakte grønnsaker:

  • 50 g sukkererter
  • 12 stk rød paprika
  • 12 stk gul paprika
  • 1 stk vårløk
  • 12 stk brokkoli
  • 12 ss olje til steking
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Legg indrefilet på benken og skjær et tynt lag – omtrent 1/3 av fileten nederst, uten å skjære helt igjennom. Snu fileten og gjør det samme, men på motsatt side, slik at fileten kan trekkes ut i et sammenhengende stykke som nå er blitt tre ganger så bredt.

2. Finhakk de soltørkede tomatene og fres dem raskt i olje sammen med løken. Ta pannen til side og bland inn resten av ingrediensene og smør utover fileten. Ha på salt og pepper og smør utover fyllet. Rull sammen kjøttet som en rullekake og surr ruladen med bomullstråd.

3. Svi av kjøttet på grillen over sterk varme og fortsett grillingen under lokk med svakere varme.

Har du gassgrill, skru ned varmen litt og grill videre i ca 30-40 minutter. Bruk steketermometer og grill til kjernetemperaturen viser 55-60° C for rødt, 60-65° C for rosa og 70° C for grå/gjennomstekt.
Benytter du en kullgrill – plasser grillkullene over på motsatt side av der kjøttet ligger, slik at kjøttet ikke blir utsatt for direkte varme fra glørne, men heller grilles på indirekte varme under lokket.

4. Kok potetene hele hvis de er små, og del i to eller fire hvis de er store. Kok de i lettsaltet vann til de er så vidt kokt. Bland sammen resten av ingrediensene i en bolle og ha i potetene. Smak til med salt og pepper.

5. Del grønnsakene i strimler eller store biter. Lag porsjonspakker med folie og sett grønnsakene på grillen i ca. 5 minutter. Dryss med salt og pepper før servering.

Server okserulade med grillede grønnsaker og potetsalat.

Potetsalaten smaker like godt kaldt, og kan klargjøres dagen før.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.