Helstekt entrecôte
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Helstekt entrecôte er skikkelig festmat! Mørt og saftig storfekjøtt med masse smak passer til alle store markeringer. Server på enkelt vis med bakte grønnsaker og sjysaus.
Ingredienser
porsjoner
-
2 kg entrecôte av storfe -
1 ss smør til steking -
1 ss nøytral olje til steking -
2 poser sjalottløk -
4 stk. gulrot -
2 stk. rød paprika -
4 ss olivenolje -
2 stilker frisk timian -
2 ss nøytral olje
Slik gjør du
- La gjerne entrecôten ligge på benken et par timer for å tempereres. Bruk en skarp kniv og skjær vekk hinner. Gni den godt inn med salt og pepper.
- Varm en vid stekepanne med smør og olje. Når det slutter å frese er det varmt nok til å legge i kjøttet. Brun entrecôten godt på alle sider og legg den over i en ildfast form. Del grønnsakene i grove biter og legg dem rundt. Drypp over olivenolje og krydre med salt, pepper og timian.
- Varm stekeovnen til 125 °C og sett formen midt i ovnen. Stikk et steketermometer midt i den tykkeste delen av kjøttet, og stek til kjøttet har oppnådd ønsket kjernetemperatur.
Lite stekt: 55 °C, medium: 60 °C, medium pluss: 65 °C og gjennomstekt: 70 °C
- La kjøttet hvile i 15 minutter før du skjærer det i skiver.
Server gjerne entrecôten med en god potetmos og sjysaus, eller skei ut med bakte poteter og en skikkelig hjemmelaget bearnaisesaus.