Helstekt entrecôte

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helstekt entrecôte er skikkelig festmat! Mørt og saftig storfekjøtt med masse smak passer til alle store markeringer. Server på enkelt vis med bakte grønnsaker og sjysaus.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg entrecôte av storfe
  • 1 ss smør til steking
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 2 poser sjalottløk
  • 4 stk. gulrot
  • 2 stk. rød paprika
  • 4 ss olivenolje
  • 2 stilker frisk timian
  • 2 ss nøytral olje

Slik gjør du

  1. La gjerne entrecôten ligge på benken et par timer for å tempereres. Bruk en skarp kniv og skjær vekk hinner. Gni den godt inn med salt og pepper.
  2. Varm en vid stekepanne med smør og olje. Når det slutter å frese er det varmt nok til å legge i kjøttet. Brun entrecôten godt på alle sider og legg den over i en ildfast form. Del grønnsakene i grove biter og legg dem rundt. Drypp over olivenolje og krydre med salt, pepper og timian.
  3. Varm stekeovnen til 125 °C og sett formen midt i ovnen. Stikk et steketermometer midt i den tykkeste delen av kjøttet, og stek til kjøttet har oppnådd ønsket kjernetemperatur.

Lite stekt: 55 °C, medium: 60 °C, medium pluss: 65 °C og gjennomstekt: 70 °C

  1. La kjøttet hvile i 15 minutter før du skjærer det i skiver.

Server gjerne entrecôten med en god potetmos og sjysaus, eller skei ut med bakte poteter og en skikkelig hjemmelaget bearnaisesaus.