skip navigation
matprat logo
Chiliribbe med peanøttdipp

Juletapasmeny

I juletiden samles ofte venner eller kollegaer til hyggelig lag. Med julevarene i butikken er lysten til å smake tilstede. Men lysten på full julemiddag er ikke der, den hører gjerne julaften og helligdagene til. Da kan løsningen være juletapas.

Tekst:
Ann-Christin Bru, Rådgiver marketing

Foto:
 
MatPrat. Vinanbefalinger: Vinmonopolet
Til juletapasen passer det perfekt med en lett rødvin som for eksempel Barbera eller Valpolicella. Men en litt kraftigere hvitvin som Pinot Gris, eller rett og slett en Pinot Blanc passer også utmerket. Musserende, for eksempel crémant de bourgogne, egner seg også godt til juletapas.  For de som foretrekker alkoholfri er eplemost, for eksempel fra Ringi eller Egge gård et godt alternativ. Alkoholfri hveteøl går også bra.

Pepperkakeduo

Stekt røkelaks med eplemos

Røkt elg med solbærrømme

Edamerkanapeer med fenalår og fiken

Julequesadilla

Egg med røkelaksfyll

Chiliribbe med peanøttdipp

Tapasboller med fiken og koriander

Tips til forberedelser:

  • Strimle opp lammerullen og bland sammen blåmuggost og rømme på forhånd til pepperkakeduoen. Resten må gjøres rett før servering, ellers blir pepperkakene myke.
  • Porsjoner eplemosen i glass tidligere på dagen. Stek røkelaksen raskt rett før servering og legg oppå glassene. Ønsker du å lage eplemosen selv, kan du gjøre det flere dager i forveien (uker, hvis du oppbevarer eplemosten i rene lufttette glass og kjølig).
  • Stek lefsesnippene på forhånd, gjerne dagen før, til røkt elg med solbærrømme. Gjør det også med solbærrømmen, da får også smaken satt seg. Skjær opp kjøttet i tynne skiver på forhånd. Dekk det godt til. Sett retten sammen rett før servering.
  • Lag edamerkanapeer med fenalår og fiken helt ferdig tidligere på samme dag.
  • Julequesadillaen kan du også lage helt ferdig tidligere samme dag. Legg dem utover et stekebrett og varm og del dem opp rett før servering (225 °C i 5-7 minutter).
  • Lag egg med røkelaksfyll helt ferdig tidligere samme dag. Eggene kan du eventuelt koke dagen før. Husk å avkjøle eggene godt i kaldt vann.
  • Chiliribbe med peanøttdipp kan du lage dagen i forveien, både ribben og dippen. Varm på ribbebitene rett før servering.
  • Tapasboller med fiken og koriander kan du lage helt ferdig på forhånd, gjerne dagen før. Ha i litt vann i kjelen/formen når du varmer opp bollene igjen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.5.1.32, server:MP-PRD-WEB09 20.08.2017 10:11:40