Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Løk, appelsin og korianderchutney

Chutney med løk og appelsin

Ingredienser

porsjoner
  • 1 ts korianderfrø
  • 10 stk. sort hel pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk. løk i tynne skiver
  • 1 stk. appelsin
  • 1 ts salt
  • 50 g brunt sukker
  • 0,5 dl rødvin , eventuelt hvitvin
  • 1 ss balsamicoeddik
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingen grønnsak er vel mer anvendelig enn løken. Løk danner basis i en uendelig rekke av retter fra hele verden, og er uunnværlig på de aller fleste kjøkken. Her har ordinær gul løk fått kose seg sammen med appelsin og aromatisk koriander, og resultatet er nydelig. Chutneyen er anvendelig både som topping på gode pølser og som tilbehør til sterk ost. Oppskriften gir ca. 1/2 liter.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 ts korianderfrø
  • 10 stk. sort hel pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk. løk i tynne skiver
  • 1 stk. appelsin
  • 1 ts salt
  • 50 g brunt sukker
  • 0,5 dl rødvin , eventuelt hvitvin
  • 1 ss balsamicoeddik

Slik gjør du

  1. Knus korianderfrø og pepper grovt i en morter eller med knivbladet på kokkekniven.
  2. Varm olje i en stekepanne og tilsett korianderfrø og pepper. Fres til det begynner å dufte. Tilsett løk og stek videre til den begynner å bli gyllen.
  3. Vask appelsin godt (velg gjerne økologisk) og riv skallet fint (kun det oransje). Bruk et rivjern eller et zestejern til dette. Skjær den hvite hinnen av appelsinen med kniv. Del appelsinen i mindre biter.
  4. Tilsett appelsinbiter og –skall og de resterende ingrediensene i stekepannen med løken. Kok opp, senk varmen og sett på lokk. La det småkoke i ca. 15 minutter, eller til blandingen er myk og gyllen. Jo lenger du koker chutneyen, jo tykkere og mer konsentrert vil den bli i smaken.
  5. Rør om av og til, så det ikke fester seg i bunnen av pannen. Smak om nødvendig til med mer salt, pepper, sukker eller balsamico. Du kan også tilsette chiliflak eller finkuttet rød chili om du ønsker en litt hottere variant.

 

Chutneyen er holdbar i minst 10 dager i kjøleskapet.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB15 16.04.2024 20:27:34