Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Parmesandekket lammecarré med søtpotetmos

Parmesandekket lammecarré med søtpotetmos

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1,2 kg lammecarré
  • 4 ss nøytral olje
  • 2 ss honning
  • 2 ss grov sennep
  • 3 skiver tørt brød
  • 60 g finrevet parmesan
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. egg

Søtpotetmos:

  • 3 stk. søtpotet
  • 1 stk. bakepotet
  • 2 stk. gulrot
  • 2 ss smør
  • 1 dl matfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammecarré er både godt og lekkert. Den salte parmesanskorpen balanserer fint mot det saftige lammekjøttet og den søte mosen.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1,2 kg lammecarré
  • 4 ss nøytral olje
  • 2 ss honning
  • 2 ss grov sennep
  • 3 skiver tørt brød
  • 60 g finrevet parmesan
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. egg

Søtpotetmos:

  • 3 stk. søtpotet
  • 1 stk. bakepotet
  • 2 stk. gulrot
  • 2 ss smør
  • 1 dl matfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Snitt et rutemønster i fettsiden på lammecarrèene. Bruk en skarp og spiss kniv og pass på at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.
  2. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm en stekepanne med smør eller margarin og brun kjøttet godt på begge sider.
  3. Løft kjøttet over på en fjøl og la det hvile litt. 
  4. Kjør brød, parmesan, hvitløk, rosmarin, salt og pepper til finsmulet masse med blender eller foodprosessor. Bland inn egg, honning og sennep.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

  5. Dekk lammecarréen med parmesanblandingen og stek kjøttet i forvarmet ovn på 125 °C. Steketid på lammecarréen avhenger av tykkelsen på kjøttet, og hvor mye varme kjøttet har fått under bruningen i pannen. Kjøttet er lite stekt ved 55 °C, medium stekt ved 60-65 °C, medium pluss ved 65-70 °C og gjennomstekt ved 76 °C. Ønsker du litt mer farge på parmesanskorpen, kan du sette på grillelementet og øke varmen i ovnen de siste minuttene. Pass godt på så det ikke blir brent!
  6. La kjøttet hvile ca. 10 minutter før servering. 
  7. Skrell søtpotet og gulrot, del dem i biter, og kok dem møre.
  8. Hell av vannet på grønnsakene og la dem dampe seg tørre. Mos dem grovt sammen med smør og fløte. Smak til med salt og pepper.
  9. Del lammecarreen i skiver, ett ben per skive.

Server skiver av parmesandekket lammecarré med søtpotetmos.

Vi anbefaler også oppskriften på lammecarré med honningglaserte rotgrønnsaker og rødvinssaus. Det smaker nydelig!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB12 26.04.2024 15:25:58