Juleverksted

7 enkle og gode julekaker perfekte for juleverksted, og noen tips for å unngå kaos og stress. Kom i julestemning med juleverksted.

For å gjøre det lett for deg har vi samlet en liste over gode og enkle julekaker som er fine å bake sammen med flere.

7 julekaker perfekte for juleverksted

1. Kokosmakroner

Kom i julestemning med kokosmakroner! Skal du ha juleverksted med mange er makroner greit å bake sammen med for eksempel havrekuler og brune pinner.

2. Kakemenn

Denne kakemennrøra består av bare 5 ingredienser, så den smeller du sammen på 1-2-3. Oppskriften er stor nok til at man kan være minst 4 personer som stikker ut kakemenn. 

3. Brune pinner

En skikkelig god julekake som fint kan bakes med flere. Lag en dobbel porsjon av oppskriften så kan alle trille pølser og klemme kaker, og få med seg en liten kakeboks hjem.

4. Smultringer

Er det en julebakst det er nyttig å være to bakere så er det smultbakst, for da kan en kjevle og stikke ut kaker, mens den andre kan steke kakene. Å vokte smultet og kjevle kaker samtidig kan være litt stressende for en person. Inviter med et par venner til og lag også fattigmann i samme slengen – vipps var smultbaksten unnagjort på et juleverksted.

5. Lussekatter

Deilig søt gjærbakst som skal bakes til luciadagen. Og her kan alle få lov til å boltre seg og være kreative med former og fasonger. Vil du vite mer om hvorfor vi feirer Lucia?

6. Pepperkaker

Å stikke ut pepperkaker med ulike former og pynte de med melis og non stop er en enkel og morsom aktivitet som alle synes er gøy. Juleverksted med pepperkaker har ingen aldersgrense. Og hva med å bake ditt eget pepperkakehus? Her er våre beste tips til pepperkakehusbyggingen.

7. Havrekuler - barnas konfekt

Har du små barn eller vil bare bake noe superlett er barnas konfekt perfekt. Men du må like litt klin og kliss. Her er det ikke noe steketid.

Baksten forvandles lett til fine julegaver. Dessuten er det superkos å pakke inn i fine esker, bokser og glass pyntet med silkebånd, glitter og en søt julehilsen.

Artikkel er fra Opplysningskontoret for brød og korn