Noen ganger er det enkle ofte det beste. Desserter er intet unntak. Friske jordbær og vaniljesaus kan få hårene til å reise seg hos selv den mest lysskye nordmann. Får du tak i jordbær rett fra åkeren, gjelder det å nyte råvaren ren og ubearbeidet - men med en liten skvett vaniljesaus eller fløte, da.

Sommerens klassikere
Noen desserter må lages igjen og igjen. Det klassiske, enkle og gode. Her finner vi fruktsalat, sånn som vi fikk servert den på bestemors kjøkken. Vi kommer heller ikke utenom jordbær og moreller i søt harmoni, en skikkelig hagedessert. Spis sammen, og se hvem som kan sprette morellsteinen lengst!
Jordbær på nye måter
Blåmuggost, høyis eller Pernodisparfait - det er kanskje ikke smaker du assosierer med jordbærdesserten? Men la oss si deg dette, det smaker kjempegodt! Dette er smakskombinasjonen som overrasker i middagsselskapet!
Og til slutt, en søt og syndig sak til deg som synes desserten er kveldens høydepunkt, og vil ha en ordentlig rett å sette tenna i - Crêpes med rabarbra- og jordbærkompott!
Crêpes, løvtynne pannekaker med søtt eller salt fyll er klassisk gatemat i Frankrike. Det søte fyllet varierer fra et enkelt sukkerdryss og litt presset sitron til syndige fristelser med sjokoladefyll og karamellsaus. Vi har lånt crêpen med oss hjem til Norge, og serverer den med en god, gammeldags rabarbra- og jordbærkompott og vaniljeis, smaker som gir skikkelig norsk sommerfølelse!
